top of page

ΕΝΦΙΑ, ΕΝΦΙΑ, είσ' εδώ;


Για πολλούς η ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ είναι το μείζον θέμα μετά την επιστροφή από τις διακοπές τους και με την επιστροφή στην ρουτίνα και τις υποχρεώσεις.

Παρά τα πολλά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, θέλουμε να τονίσουμε ότι οι αναρτήσεις των εκκαθαριστικών δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Θα πρέπει κανείς λάβει υπόψιν, πως μόλις χθες 24/08/2016 δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. το νέο εκκαθαριστικό το οποίο θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στους λογαριασμούς των φορολογουμένων φέροντας αλλαγές ως προς την πληροφόρηση που θα έχει ο κάθε αναγνώστης του εκκαθαριστικού.

Η εφαρμογή του Ε9 για το 2016 δεν είναι διαθέσιμη, αλλά όλα τα άλλα έτη είναι ανοιχτά προς τροποποιήσεις ή εκπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις με τα ανάλογα πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέχρι 30/09/2016 και η τελευταία μέχρι 31/01/2017.

Σημειώνεται ότι συγκριτικά με πέρυσι ο φόρος θα έχει αλλαγές ως προς συντελεστές φορολόγησης αλλά και ως προς τις απαλλαγές. Μία εξ αυτών είναι το γεγονός ότι παύει η μείωση φόρου 20% σε κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, οπότε και αναμένεται πολλά εκκαθαριστικά να είναι αρκετά υψηλότερα.

Ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι γνωστό πως βρίσκεται στην ελληνική πραγματικότητα για να γεμίσει τα κρατικά ταμεία και σίγουρα δεν είναι εύκολη διαδικασία ο υπολογισμός του φόρου που καλείται κανείς να πληρώσει.

Ζητήστε βοήθεια και βεβαιωθείτε για την ορθή εκκαθάριση του φόρου σας επικοινωνώντας μαζί μας, βοηθώντας με ακόμη ένα τρόπο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page