top of page

ΟΑΕΔ: 2 νέα προγράμματα πρακτικής άσκησης


Ο ΟΑΕΔ με ανακοίνωση του χθες, στην ιστοσελίδα του από το γραφείο τύπου, πληροφορεί το κοινό για δύο νέα προγράμματα που αναμένει να υλοποιήσει από τέλη Αυγούστου.

Οι δύο δράσεις, αναμένεται να ωφελήσει 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών και 3.000 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών, απασχολόντας τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι δύο δράσεις αναμένονται καιρό τώρα και απ' ότι όλα δείχνουν, θα είναι διαθέσιμες για αιτήσεις από πλευράς επιχειρήσεων που επιθυμούν να απασχολήσουν με τον τρόπο αυτό προσωπικό, πριν τα τέλη του μήνα, με ημερομηνία ανοίγματος του συστήματος την 22η Αυγούστου.

Οι οφελούμενοι της δράσης είναι απόφοιτοι τόσο τριτοβάθμιας, όσο και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας μέχρι 29 ετών, για τους αναμένεται να διευκολυνθεί η είσοδος τους στην αγορά εργασίας.

Τα προγράμματα έχουν διάρκεια τέσσερις μήνες και περιλαμβάνουν την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις με επίβλεψη, στο χώρο εργασίας.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει:

  • στους ασκούμενους ηλικίας 18-24 ετών ημερήσια αποζημίωση 18 ευρώ και

  • στους ασκούμενους ηλικίας 25-29 ετών ημερήσια αποζημίωση 21 ευρώ

ενώ θα παρέχει και ασφαλιστική κάλυψη.

Η εργασιακή εμπειρία ορίζεται στις έξι ώρες ημερησίως για πέντε ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Τονίζεται επίσης ότι με την ολοκλήρωση της τετράμηνης Εργασιακής Εμπειρίας, οι πρακτικά ασκούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών (θα εκδοθεί αντίστοιχη Δημόσια Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις πριν τη λήξη της πρακτικής ασκησης).

Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν έως και δέκα ασκούμενους ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί:

  • επιχειρήσεις με προσωπικό 0-3 άτομα μπορούν να ενταχθούν για έναν ωφελούμενο

  • επιχειρήσεις με προσωπικό 4-9 άτομα μπορούν να ενταχθούν για δύο ωφελούμενους

  • επιχειρήσεις με προσωπικό 10-19 άτομα μπορούν να ενταχθούν για τρεις ωφελούμενους

  • επιχειρήσεις με προσωπικό 20-30 άτομα μπορούν να ενταχθούν για πέντε ωφελούμενους

  • επιχειρήσεις με προσωπικό 31-50 άτομα μπορούν να ενταχθούν για οκτώ ωφελούμενους

  • επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 50 ατόμων μπορούν να ενταχθούν για δέκα ωφελούμενους

Προϋπόθεση ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης του προσωπικού της (απόλυση χωρίς αντικατάσταση) στο χρονικό διάστημα των 30 ημερολογιακών ημερών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page