top of page

Enterprise Hellas: τίτλοι τέλους.


Η ασφαλιστική εταιρεία Enterprise Insurance Company, η οποία λειτουργεί στην Ελλάδα με αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas για τον κλάδο του αυτοκινήτου, ειδοποιήθηκε πρόσφατα από την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία, ειδοποίησε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι αποφάσισε την παύση πληρωμών, εν όψει διορισμού προσωρινού εκκαθαριστή στην εταιρεία, καθώς αυτή δεν καλύπτει τις απαιτήσεις φερεγγυότητας.

Χθες, 22/07/2016, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε τα κάτωθι:

H Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (Gibraltar Financial Services Commission - GFSC) ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι αποφάσισε σήμερα να λάβει μέτρα κατά της ασφαλιστικής εταιρίας Enterprise Insurance Company Plc. Τα μέτρα αφορούν την απαγόρευση έκδοσης νέων συμβολαίων και την παύση πληρωμών, εν αναμονή της κατάθεσης αίτησης για διορισμό προσωρινού εκκαθαριστή στην εταιρία, καθώς, όπως αυτή ενημέρωσε την GFSC, δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις φερεγγυότητας και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση. Η Enterprise Insurance Company Plc εδρεύει στο Γιβραλτάρ και δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα.

Η GFSC ενημέρωσε επίσης την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (European Insurance and Occupational Pensions Authority – EIOPA), καθώς και τις εποπτικές αρχές όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, στις οποίες έχει παρουσία η εταιρία Enterprise Insurance Company Plc. Στην Ελλάδα, για τον κλάδο υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία χερσαίων αυτοκίνητων οχημάτων, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρία έχει ορίσει ως ειδικό αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas Ε.Π.Ε.

• Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην GFSC στο τηλέφωνο 00 350 200 40284 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση enterprisepolicyholders@fsc.gi ή απευθείας στην εταιρία Enterprise Insurance Company Plc στο τηλέφωνο 00 350 200 50150.

Ενώ ακολουθεί το δελτίο τύπου της GFSC.

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στην επιλογή ασφαλιστικής εταιρίας, τόσο για την κάλυψη της υποχρεωτικής εκ του νόμου ευθύνης, αλλά και σε κάθε σύμβαση που συνάπτεται με τις ΑΕΓΑ που λειτουργούν στον χώρο.

Είναι εξίσου πιθανό, μία θεωρητικά μεγάλη εταιρία να μην έχει τα απαραίτητα αποθεματικά που θα επιτρέψουν την λειτουργία της όπως ο νομοθέτης προβλέπει.

Συστίνεται η επιλογή μίας φερέγγυας επιχείρησης για την σύναψη της σχετικής σύμβασης. Δεν πρέπει να αποτελεί πρώτο ή μοναδικό κριτήριο το κόστος της ασφάλισης, αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ασφαλιστικής και του ενδιάμεσου συμβούλου, αν υπάρχει σύμβουλος. Τα οφέλη μιας τέτοιας επιλογής είναι αφενός μεν τα χρήματα του ασφαλισμένου, τα οποία δεν κινδυνεύουν να χαθούν, αλλά το κυριότερο που γίνεται αντιληπτό μόνο μετά την έλευση του ασφαλισμένου κινδύνου: η συμβολή και ο χρόνος απόκρισης της ΑΕΓΑ που επιλέχθηκε.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page