top of page

Νέα παράταση φορολογικών δηλώσεων.


Νέα παράταση ανακοινώθηκε προ ολίγου από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τις νέες προθεσμίες, καταληκτικές ημερομηνίες, ορίζονται οι κάτωθι:

  • Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18.7.2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν και οι φορολογικές δηλώσεις που απομένουν.

  • Για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25.7.2016.

Αναφέρεται ότι οι αρχικές προθεσμίες ήταν για τις 30 Ιουνίου 2016 για τα φυσικά πρόσωπα, ενώ η ημερομηνία αυτή μετατάχθηκε στις 15 Ιουλίου 2016, ημερομηνία καταληκτική και για την υποβολή δηλώσεων νομικών προσώπων.

Οι δηλώσεις σύμφωνα με δεδομένα του Υπουργείου Οικονομικών, υποβλήθηκαν με πολύ αργούς ρυθμούς με κορύφωση την χθεσινή μέρα, Πέμπτη 14/07/2016 με τις υποβολές να ανέρχονται στις 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Συστήνεται στους έχοντες εκκρεμότητες με τις φορολογικές τους δηλώσεις, να μην αμελήσουν την τακτοποίηση αυτών, καθότι τα πρόστιμα που αναμένονται θα κυμανθούν σε ποσά διόλου ακαταφρόνητα:

1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία. 2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα. 3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα. 4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page