top of page

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Οι πρώτες αιτήσεις μέχρι τέλη Νοεμβρίου.


To Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (KEA), είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και όπως οι ιθύνοντες έχουν δηλώσει, αφορά στην εξασφάλιση ή συμπλήρωση εισοδήματος των νοικοκυριών που θα ενταχθούν σ’ αυτό .

Το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην πρώτη του φάση θα υλοποιηθεί σε τριάντα Δήμους της χώρας, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Δήμους και στα ΚΕΠ.

Οι αιτήσεις για τους πρώτους 30 δήμους θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, με την έναρξη των αιτήσεων να αναμένεται αρκετά άμεσα. Τα Τρίκαλα είναι από τους Δήμους που θα δουν πρώτοι το KEA. Οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας, θα ενταχθούν μέσα στο 2017.

 

Μορφές που θα πάρει το ΚΕΑ:

  • Εισοδηματική ενίσχυση

  • Διασύνδεση με συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά

  • Υπηρεσίες ενεργοποίησης δικαιούχων, με στόχο την επιστροφή στην εργασία και την κοινωνική επανένταξη

Η εισοδηματική ενίσχυση θα κυμανθεί από τα 1.200€ ως τα 3.000€. Για κάθε επιπλέον ενήλικο προστίθενται 600 ευρώ ενώ για κάθε ανήλικο προστίθενται 300 ευρώ το εξάμηνο.

Οι συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, επιδότηση ενοικίου, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, παροχή σχολικών γευμάτων.

Τέλος οι υπηρεσίες ενεργοποίησης δικαιούχων, περιλαμβάνει δράσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και προώθησης της εργασίας.

 

Τα κριτήρια:

Τα κριτήρια που θεσπίστηκαν, εξετάζουν την κινητή και ακίνητη περιουσία, καθώς και κριτήρια διαμονής.

Τα ΕΛ.ΤΑ. σε σύμπραξή τους για την προώθηση του ΚΕΑ, ανέλαβαν την δωρεάν διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους 30 Δήμους που θα ενταχθπύν στην δράση εντός του 2016. Συνιστάται η αναζήτησή τους, διότι καλύπτονται πολλές ερωταπαντήσεις σχετικά με την δράση.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page