top of page

Σκιάθο, ή Χαλκιδική για διακοπές φέτος;


Καλοκαίρι και ήδη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, άφησε πίσω του πολλούς σε προσπάθεια για επανεγκλιματιστούνε στους ρυθμούς της ρουτίνας.

Ιδίως για τους λογιστές, με τις φορολογικές δηλώσεις να έχουν αμετάκλητη καταληκτική ημερομηνίας στο τέλος του μήνα, η επιστροφή (αν υπήρξε ποτέ αναχώρηση) είναι μάλλον λίγο πιο δύσκολη.

Όμως το άρθρο αυτό είναι καλοκαιρινό και σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς αναγνώστες, μια που ίσως αποτελέσει διαβατήριο για κάποιες ημέρες διακοπών φέτος.

Έτσι και σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς. Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι από 14.12.2015 έως 30.11.2016.

Επίσης, εντός του μήνα η διοίκηση του ΟΓΑ προγραμματίζει να ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας (κοινωνικός τουρισμός, βιβλία και εισιτήρια για θέατρο).

Πηγές αναφέρουν ότι η έναρξη του προγράμματος δεν αναμένεται να γίνει πριν από τον ερχόμενο Αύγουστο, ενώ οι δικαιούχοι θα είναι αισθητά λιγότεροι από τους 584.500 που είχαν προκύψει ένα χρόνο νωρίτερα.

Από αυτό θα ωφεληθούν 59.000 δικαιούχοι. Εξαήμερες διακοπές (με πέντε διανυκτερεύσεις) για 55.000 άτομα καθώς επίσης και για 4.000 συνταξιούχους οι οποίοι έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν μέχρι πέντε απλές λούσεις σε ιαματικές πηγές στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού. Επίσης αναμένεται πρόγραμμα εκδρομών και θα αφορά σε 37.000 δικαιούχους είτε τριήμερες είτε μονοήμερες εκδρομές.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι στην δράση θα υπάρξουν και ενέργειες δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων.

Ας ευχηθούμε λοιπόν για ένα "δροσερό" καλοκαίρι, με θάλασσα και λίγες έστω στιγμές χαλάρωσης.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page