top of page

6 δόσεις για την καταβολή του φόρου.


Αλλαγές στην καταβολή του φόρου εισοδήματος ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Με την υφιστάμενη κατάσταση, οι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα, καταβάλανε τον φόρο της εκκαθάρισής τους, σε τρεις δόσεις, με πρώτη στις 31 Ιουλίου, δεύτερη στις 30 Σεπτεμβρίου και τρίτη στις 30 Νοεμβρίου.

Όσοι είχαν την δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του φόρου, καρδίζανε μία έκπτωση 2% σε εφάπαξ καταβολή, μέχρι την ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης.

Πολλοί, έχοντες πιστωτικές κάρτες, διακανονίζανε την πληρωμή του φόρου, μέσω της πιστωτικής τους κάρτας, κερδίζοντας έτσι περισσότερες δόσεις, ανάλογα με την τράπεζα η οποία εξέδωσε την κάρτα.

Πλέον η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε παρόμοιο μοτίβο για την εξόφληση του φόρου φυσικών προσώπων, δίνοντας την δυνατότητα για έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο, προκριμένου να μπορούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος οι φορολογούμενοι. Η σχετική τροπολογία, αναμένται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι με την πληρωμή μικρότερων ποσών σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αντί των τριών διμηνιαίων που ισχύουν σήμερα.

Το μέτρο αν και δεν προσφέρει έκπτωση στον φόρο, αναμένεται να έχει επίδραση στην τακτική καταβολή πληρωμών και κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ανά μήνα.

Σημειώνεται πάντως ότι το μέτρο αναμένεται με αυξημένο ενδιαφέρον σχετικά με την επιτυχία τουσε μήνες όπως ο Δεκέμβριος , καθότι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να αποδώσουν φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας, φόρο ακινήτων.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page