top of page

Τα πολυαναμενόμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ πλησιάζουν στα τέλη Νοεμβρίου.

Προ ολίγου δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι πρόταση για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ με αντικείμενο δύο νέα προγράμματα «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης» που αφορούν συνολικά 12.700 ωφελούμενους.

Οι τελικοί όροι και προϋποθέσεις θα εξειδικευτούν στη Δημόσια Πρόσκληση η οποία θα ακολουθήσει μετά την έκδοση της ΚΥΑ, γεγονός που αναμένεται πριν από τα τέλη του μήνα.

Όπως αναφέρεται και ήδη έχει γίνει γνωστό, το πρώτο πρόγραμμα θα αφορά επιδότηση επιχειρήσεων που προέβησαν σε πρόσληψη προσσωπικού κατά το διάστημα από 1-1-2015 έως και 31-8-2015, ενώ θα δωθούν 17.500.000€ για 4.800 θέσεις.Δικαιούχοι του προγράμματος είναι επιχειρήσεις που έχουν προβεί στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων εργασίας που είχαν τον Δεκέμβριο του 2014, με την πρόσληψη πρώην

ανέργων κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2015 έως και 31-8-2015, με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους ή/και μερικής απασχόλησης, τις οποίες και διατηρούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για όλη τη συνολική διάρκεια του προγράμματος όπως ορίζεται παρακάτω, και δεν έχουν προβεί σε μείωση του προϋπάρχοντος προσωπικού που είχαν κατά το μήνα Δεκέμβριο, κοινώς επιχειρήσεις που από αρχές το έτους αύξησαν το προσωπικό τους μπορούν να επιδοτηθούν με 18€ την ημέρα.

Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι 11 μήνες.

Το δεύτερο πρόγραμμα που αναμένεται σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο αφορά επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη μέσα στο 2014 ή μέχρι και την 31/08/2015 και εξακολουθούν να τη διατηρούν.

Η δράση αναμένεται να τρέξει σε δύο φάσεις, δίχως αυτό ρητά να αναφέρεται, ενώ το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο στα 10.000,00 €.

Οι δικαιούχοι δεσμεύονται για τη διατήρηση λειτουργίας της επιχείρησης για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) επιπλέον μηνών από την ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης.

Βρείτε το κείμενο στην σελίδα του ΟΑΕΔ.

Μείνετε συντονισμένοι με τον Ισολογισμό για την εξέλιξη της δράσης.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page